liesinaustralie.reismee.nl

Dat was het dan!

Hoi lieve mensen,

Ondertussen ben ik alweer twee weken in Nederland maar lijkt het bijnaof ik nooit ben weggeweest. Alles is heel erg vertrouwd en mijn Nederlandse leven is gelijk met volle vaart van start gegaan. Zo heb ik ondertussen een nieuwe baan en een nieuw huis. Ik heb het erg druk en bijna geen tijd om terug te denken aan de afgelopen zeven maanden in Australie.Maar als ik weer gewend en gesetteld ben, komt die tijd vanzelf.

Toch nog even een korte update van mijn laatste dagen in Australie. Mijn laatste verhaal eindigde in Airlie Beach. Daar hebben Marloes en iksamen in de kayak zonder ruzie (wie kan dat zeggen?)achteronze privegids aangepeddeld. Toen ons verteld werd dat we de enigen zouden zijn, was ik erg blij. Na een paar kilometer verlangde ik echter intens naar iemand die continu rondjes zou draaien, om zou slaan of plotseling zeeziek zou worden, om het tempo van onze enorm enthousiaste gids te remmen.Tochhad het hebben van een privetour ook zijn mooie kanten want het eiland waar we mochten aanmeren, was helemaal voor onszelf:supermooi! Marloes en ik hebben nog een poging gedaan tot snorkelen maar dat was zonder waterschoenen en flippers niet echt een succes doordat het grondsoort (geen idee of dit ook zo heet op een eiland)bestond uit harde stukjes koraal. Het stingersuit daarentegen zat als gegoten ;)

Op de terugweg riep de meneer steeds dat hij schildpadden zag, maar volgens ons had hij last van waanbeelden. Gelukkig hebben we een paar dagen later, in het Great Barrier Reef, wel echte zeeschildpadden kunnen zien. Op de tocht erheen zagen we ook nog walvissen, ikhad van tevoren nietverwacht dat deze beesten zoveel indruk op me zouden maken, maar dat gebeurdedus wel. Ze waren best dichtbij en echt enorm! Ik voelde me even heel klein (ook voor het eerst in Australie).

NaArilie Beachhebben we nog een paar dagen doorgebracht in Mission Beach, gezellig tussen alle andere hippiecampers en de bejaarden. Een oud Australisch omaatje sprak me aan tijdens mijn handwasje en vroeg of ik vrijgezel was; ze had nog wel een leuke kleinzoon. Okee?!

Verder klaagde onze vissende buurman over stankoverlast van ons halfuurperdagdurendemoteraanzetmomentje. Na onze uitleg (die van de accu) droop hij gelukkig af en kon hij ermee leven. Stiekem vonden wij het ook elke keerwel erg stinken, maar dat hebben we maar niet gezegd.

Na Mission Beach reden we naar Ellis Beach, dit was een klein inschattingsfoutje. We hebben ons daar wel vermaakt (lang leve de rummicub) maar er was daar niks, niet eens een supermarkt. Vervolgens hebben we een paar dagen in Cairns op een camping gestaan. Van daaruit zijn we ook naar het Great Barrier Reef gegaan, erg mooi! Cairnszelfis een erg leuke stad en hier hebben we ons dan ook prima vermaakt. Daar kon zelfs degene (een vieze kruizenruiker?) die mijn bikinibroekje van de waslijn stal geen verandering in brengen. Na de camping inCairns hebben we de camper ingeleverd. De meneer was erg verbaasd dat we geen schade hadden gereden, we hebben dat maar niet persoonlijk opgevat.

Na ons camperavontuurzouden we nogeen aantal nachten doorbrengen in een hostel in Cairns. Stiekem misten we gelijkal onze gescheurde slaapzakken, het ruimtegebrek, het niet rechtop kunnen zitten en het 's nachts over de camping naar de wc gaan; kamperen heeft toch wel echt een charme. We hadden wel fijn een tweepersoonskamer en geen last van rare kamergenootjes. De laatste dagen hebben we ons vooral bezig gehouden met het inpakken van de koffer, het kopen van cadeautjes en souvenirs(heel fijne pantoffel Uggs, ik hou ervan!) en het plannen van de terugreis. Nadat we de camper hadden teruggebracht, zag ik er echt naar uit om naar huis te gaan. Het was een supermooi avontuur maar het was mooi geweest!Op donderdagochtend vroeg vertrokken we naar het vliegveldom ruim 30 uur later in Nederland aan te komen.Thuis!

Ikvond het super datzoveel mensen mijn avontuur gevolgd hebben door dit blog te lezen. Ik heb echt genoten van de leuke reacties, kaartjes, smsjes, skype-gesprekken en zelfs brieven. Mijn dank is groot! Mede door jullieheb ik zo'n mooie tijd gehad...

Liefs van Lies (niet meer in Australie)

Irene

Lieve Lies,

Mooie afsluiting van een mooi avontuur!! Bedankt voor je verhalen! Blijf vooral vaak terug denken aan de mooie herinneringen!!

Liefs Irene

Joanne

Heerlijk dat je weer thuis bent, stoere dochter! Je verhalen en herinneringen druppelen ongetwijfeld nog wel een poosje door. Nu eerst settelen in Rotterdam!

René

Jammer dat dit het laatste verhaal was. Is er nog enige nazorg voor je trouwe schare lezers?

Marianne tempelaars

En dan nu te denken, een baan, een eigen huisje. Het kan niet beter. Je mag je gelukkig prijzen.
Geniet na van je hartstikke leuke acontuur.

Eveline

Lieve Lies, wat een mooi laatste verhaal was dit; misschien maar gewoon blijven bloggen??

Wietske

He Lies,

Leuke afsluiter van je geweldige avontuur! Ben blij dat je weer terug bent, in plaats van Schieweg huisgenootje, word jij nu mijn stadsgenootje!:)

xx Wiets

Geertje

Ik ben blij dat je weer terug bent! En superleuk dat je in Rotterdam komt wonen, kunnen we veel buurten bij elkaar. ;-)

Mooi einde van een supervet avontuur, daar kun je op terug kijken.

Gurt

Brenda

Ik vond het heerlijk om je te voglen via deze blog, ooit gedacht aan een boek schrijven? Je schrijft enorm grappig! haha! Ook wel weer fijn dat je nu weer dichtbij bent! tot snel! xxx