liesinaustralie.reismee.nl

Aftellen

Lieve mensen,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets op mijn blog schreef. De grootste gebeurtenis is de weersverandering. Momenteel is het hier 10 graden en regent het. Aangezien ik geen verwarming in mijn kamer heb en het huis nauwelijks geisoleerd is, breng ik mijn tijd in huis door met truien, dekens en een warmwaterkruik. Fijn om te lezen dat jullie je tijd doorbrengen in de zon op het terras ;)

Aangezien ik niet van kou hou, mijn huid op mijn handen en voeten spontaan openspringt en het zout water niet echt bevordelijk is, heb ik mijn dragonboottrainingen maar even een halt toegeroepen. Helaas kan ik daardoor niet meedoen aan de wereldkampioenschappen in Hong Kong volgende maand en heb ik mijn plaatsje, tot ieders verdriet, moeten afstaan aan een ander. Je begrijpt dat ze mij als superervaren topfitte Hollandse peddeler graag in hun boot hadden gezien.

Afgelopen weekend heb ik met een (Zweedse) vriendin uit Melbourne haar (eveneens Zweedse) vriendin opgezocht in Melbourne. Beiden studeren rechten en zijn op exchange in Australie. Aangezien de vluchten heel duur waren, besloten we om de (nacht)bus te nemen. Het idee: je stapt fris en fruitig om 8pm in de bus in Adelaide en komt zwaar vernacheld aan om 6.30am in Melbourne. Het was een superleuk weekend, ook al hebben we niet veel meer gedaan dan relaxen, winkelen, lekker eten en uitgaan. Zondagavond nam ik in mijn eentje de bus weer terug naar Adelaide. Mijn hoop op twee stoelen voor mezelf kon ik al snel laten varen aangezien alle diehard fans van het Adelaidse Footyteam naar Melbourne waren gereisd om hun club te zien spelen. Omgeven door alle mogelijke merchandise sjaaltjes, shirts, truien, vlaggen en dozen vol donuts (geen idee waarom je die in Melbourne moet kopen?) kon ik genieten van een wederom slapeloze nacht. Maar gelukkig kwam ik om 8.30am thuis aan en mocht ik om 10am beginnen met werken. Mijn leven is zo rot nog niet hier!

Het is gek dat ik nog maar een korte periode bij de familie zal zijn. Ik moet nog ruim 5 weken werken waarvan mijn hostdad 3 hele weken weg is. Tussendoor (na 4 weken) heb ik nog een vakantie geboekt naar Darwin. Het is daar 30 graden en zonnig dus dat leek me een goede onderbreking van het herstweer hier. Ik blijf daar 6 dagen en kom dan terug voor mijn laatste week in Adelaide. Ik verwacht dat ik de kinderen na 6 maanden intensief met ze geleefd te hebben, wel erg zal gaan missen en ik denk dat dat wederzijds zal zijn. Toen ik de maandag na mijn weekend in Melbourne terugkwam, wilde Charlie me de hele dag door ‘ huggen’. Zijn spraak gaat erg vooruit en dat levert soms grappige momenten op. Sinds Hugh laatst naar de dokter moest (Charlie was nogal onder de indruk van Hugh’s pleister op zijn oor) vraagt hij nu bij elke kleine verwonding bloedserieus: “doctor now?”. Verder heeft hij de gewoonte om als hij iets wil, dat duidelijk te maken in 1 woord. Denk aan: more (dat is zijn favoriet), no (komt vaker voor dan yes), bed (of liever nog de combinatie: no bed), walk, book, etc. In plaats van een fork heeft hij het altijd over een ork. Nou probeer ik aan zijn vragen soms wat beleefdheid toe te voegen door hem ‘ please’ te laten zeggen. Ik heb het waarschijnlijk zo vaak geprobeerd dat het nu tegen me gaat werken. Ik startte van de week een nieuw projectje met Charlie toen hij ‘s morgens vroeg om een ork. Ik vroeg hem: “ Can you say FFFFFork?”. Na 3 orken en nog steeds geen vork in zijn bezit, probeerde hij het op een andere manier; hij produceerde de woorden: “Ork please?”. Toen gaf ik het op en gaf hem maar gewoon waar hij om vroeg.

Vanaf deze week gaan de kinderen 2 hele dagen naar school en ik verwacht dat vooral de ontwikkeling van Charlie snel vooruit zal gaan.

In december verhuist de familie voor de komende drie jaar naar Maleisie en dat brengt natuurlijk de nodige organisatie met zich mee. Het is dan ook nog niet duidelijk of mijn hostmum na mijn vertrek niet meer gaat werken en thuis blijft (zonder au pair). Ik laat alle ideeen maar over me heen komen want voordat een idee hier een heus plan wordt, ben je 3 maanden verder. De hele verhuizing levert me in ieder geval een leuk adresje op om langs te gaan.

Bedankt weer voor alle (vakantie)kaartjes, mailtjes en andere berichtjes! Geniet van het mooie weer, het is jullie gegund!

Liefs van Lies!

Marianne tempelaars

Hoi,
Weer een prachtig verhaal.
Wat een belevenissen. Om jaloers op te worden.
Nog een fijne laatste 5 weken.
Marianne.

Cindy

Ha Lies,
Wat een leuk verhaal weer! Geniet er nog van de laatste weken!

Irene

Hi Liesje,

Enjoy your last weeks!!

X

Nadine

Hey Lisanne,

Veel plezier de laatste 5 weken, geniet er van :)!

Groetjes Nadine

Ton de Leede

Weer leuke belevenissen, en niet altijd even gladjes. En zo hoort het ook, als deel van het leven.
Geniet er nog van die laatste weken.
Gr. Ton

nico

heel veel plezier nog lies :D genietze! xxx

Pauline

hee Lies,
Heel leuk om je verhalen te lezen!

Zet m op en geniet van je laatste weken,
Liefs

Brenda vd Berg

He meid!
Ohoh wat maak je toch ook allemaal mee en wat kan je het toch humoristisch vertellen haha! Ik heb je verhaal gewoon voorgelezen aan mijn mams!
Eerst al een weersomslag van hier winter naar daar hoog zomer en nu daar weer herfst en hier (paar dagen) hoog zomer. Zo wisselt het zich allemaal af! Ik kan me voorstellen dat je het daar wel beetje gaat missen, vooral de jongens!
Haha kan je niet mee naar Maleisië? Weer een ander land en een andere ervaring ;)
Hoest met het zoeken van werk? Lastig als je niet op sollicitatie kan komen ;)?

Hier alles zn gangetje! Ik heb een gedeeltelijk nieuwe functie gekregen op mijn werk, waarbij ik 50% blijf doen wat ik doe, maar 50% mijn collega's ga begeleiden in het integreren van een Australische manier van werken: Signs of Safety! Erg leuk! Dus ga weer stoppen als stagebegeleidster op de HRO, anders wordt het allemaal beetje te veel.

Nou geniet van je laatste weekjes, je vakantie en nog het reizen met je zus! Als je weer in NL bent snel daten!