Nieuws vanuit Adelaide!
Hoi mensen op afstand!
Ik ben nu bijna een maand in Australie en begin me bijna een Australische te voelen. Ik raak gewend aan het feit dat ik bij het binnenwandelen van een winkel elke keer antwoord moet geven op de vraag: 'Hi! How are you?!', ik raak gewend aan het klokkijken met am en pm, ik raak (bijna) gewend aan het geschreeuw van de kinderen, ik raak gewend aan het wachten op de bus, ik raak gewend aan de temperatuur, en ga zo maar door.
In theorie werk ik van maandag tot vrijdag en ben ik in het weekend vrij. Mijn familie is echter nogal sociaal aangelegd dus in de prakijk is dit niet zo vaak het geval. Op avonden doordeweeks en ook in het weekend hebben zij vaak activiteiten gepland waarbij de tweeling niet gewenst is. Dit betekent dus dat ik klaar moet staan. Dit gaat overigens wel altijd in goed overleg en meestal heb ik er geen bezwaar tegen. Mijn 40-urige werkweek wordt goed in de gaten gehouden en mijn uren worden dan gewoon anders ingedeeld.
Gisteren was het hier public holiday en vierden we ‘Australie day'. De stad kleurde blauw, wit en rood (helaas, ik had geen Nederland-associaties) en de stranden waren overvol. Ik was vrij en lag ‘s middags op mijn mooie Australie-vlag-handdoek op het strand met wat andere au pairs en ‘s avonds ben ik met mijn familie meegegaan naar 2 bbq's. Ondanks het feit dat ik me hier thuis ga voelen, verbaas ik me nog steeds over de sociaalheid van de Australiers. Ze zijn (of lijken) oprecht in je geinterersseerd en bedanken je uitgebreid voor je komst. Opvallend is dat iedereen hier zijn eigen vlees en drinken meebrengt naar de bbq, waardoor de kosten voor de gastvrouw beperkt blijven. Op die manier blijft het voor iedereen leuk! Heel slim! De eerste bbq was erg gezellig en heb ik leuke contacten opgedaan. De tweede bbq was vooral een ervaring met mannen in mankini's (google gerust op afbeeldingen!) en veel drank.
Ik begin hier steeds meer contacten op te doen, dit is prettig want zonder mijn eigen sociale contacten zou het wat saai worden. In de familie heb ik mijn draai gevonden en we zijn blij met elkaar. De moeder van het gezin gaat over twee weken beginnen met haar nieuwe baan en dan zal het echte ritme in mijn werkweek komen. Aanstaande maandag beginnen de scholen hier weer (het is nu zomervakantie) en gaat de tweeling voor het eerst naar de Montessori pre-school. Ik ga met moeder mee om ze weg te brengen en ben erg benieuwd! De tweeling is erg leuk. Nu ik een maand bij ze ben, merk ik dat ze me leuk vinden en dat ze groeien in hun ontwikkeling. Ze gaan steeds verstaanbaarder praten en worden met eten ook wat gemakkelijker. Verder heb ik me gestort op potty-training en boek succes! Het is erg gek hoe blij je kan worden van gele zeik in een pot, maar geloof me: het kan. Het zou fijn zijn als ze snel uit de luiers zijn want vandaag kon ik de zachte poep weer bijna onder mijn nagels vandaan schrapen.
Ook moet ik de kinderen leren om aan tafel te eten en moet de high-chair de deur uit. Soms vind ik dat ding alleen nog wel erg handig aangezien ze ingesnoerd geen kant op kunnen, maar ook dit proces gaat de goede kant op! Morgen ben ik lekker vrij en ga ik met een au-pair, die ik nog niet eerder ontmoet heb, naar het strand. Het is hier afgelopen dagen echt heel heet geweest (volop zon en rond de 40 graden) maar nu neemt de temperatuur iets af. Dat is erg prettig, al hoor je me niet klagen, want van de week zat ik buiten in de schaduw wat te knippen (lees: minimale inspanning) en gutste het zweet al van me af.
De foto's laten nog even op zich wachten want ik heb hier nog steeds geen optimaal internet en ben niet in de gelegenheid om de pictures te laden. Ik heb het laatste weekend van februari mijn trip naar Melbourne geboekt dus dat is helemaal leuk! Om de bezorgde lezers nog even gerust te stellen: mijn studentenkaart (geldig tot aug 2012) is inmiddels per post gearriveerd. Ik kan nu dus legaal als student met het ov reizen. Ik hoop dat dat voor ieder van ons een verademing zal zijn. De post deed er overigens 2 weken over, maar kwam in goede conditie aan (dit mag opgevat worden als subtiele hint).
Tot de volgende keer!
Hey liesje,
leuk om weer een berichtje van je te lezen, wat gaat een maand snel! Ik moest ook even wennen aan de begroeting. Eerst gaf ik nog serieus antwoord op de vraag, snel had ik door dat het een begroeting was. Volgens JW is het standaard antwoord op deze begroeting 'frackle, and you?'. Beetje apart laten we maar zeggen... ;-)
Leuk om te lezen dat je veel vooruitgang boekt bij het gezin, leer ze maar wat goede manieren!
Have fun weer met je verdere ondernemingen en werk!
Gurt
Ha Lies,
Wat goed om te horen dat je gewend bent daar. Wat gaat de tijd toch snel, een maand alweer.
Ik zal straks even naar google gaan voor het plaatjes van de mannen in mankini's. Zal vast wat zijn geweest.
Veel succes!
Liefs Cin
Hey Lisanne, Ik kon het niet laten om ook even een reactie te plaatsen. Wat kan jij leuk schrijven zeg! Krijg bijna de neiging om alsnog zelf een reis naar Amerika, Australie of waar dan ook te boeken en als aupair aan de slag te gaan! Heel veel plezier nog daar! Groetjes! Iris
Ook ik wil natuurlijk weer reageren!! Leuk verhaal weer en door hoe je het schrijft zie ik het allemaal voor me:)
Fijn dat je nu gewend bent! Je zal merken dat de tijd nu alleen nog maar sneller voorbij vliegt. Ook goed dat je wat doet aan die opvoeding, well done:-).
Wat een verschrikking die mankini's!! OMG heb met je te doen dat je dat hebt moeten meemaken!
Nou Liesje, enjoy en ik zit alweer klaar voor het nieuwe verhaal hoor:-)!
Kus Wiets
Nou Lisanne, het is gewoon leuk om jouw verhaaltjes te lezen. Ze zijn onderhoudend en ook met een bepaalde humor, onderkoeld. Echt helemaal Lisanne!
Ik heb alle vertrouwen in de toekomst.
En, hoe zit het met cricket?
Gr. Ton.
Ik ben vandaag weer begonnen voor de klas, met een zicht van 80%, dat rijdt ook lekker makkelijk.
Lieve schat, je houdt ons aardig op de hoogte maar dat van die mankini's natuurlijk niet... Echt vréselijk. Wat zul je stiekem gelachen hebben en gedacht hebben 'kijk mij hier nou eens lopen'. Maar zoals de uitdrukking zegt: onderzoek alles en behoud het goede :-)
Kus, je moeder met blozende wangen :-)
He liesje!!!
Hahah ik heb de mankini opgezocht en: Oh my GOD!!! Dragen ze dat gewoon serieus? En zonder te lachen?
Het klinkt echt enorm stoer allemaal: lkkr pedagogisch bezig zijn, genieten van het weer, nieuwe mensen ontmoeten! Ik kan me voorstellen dat het goed wennen is het wonen bij een gezin, maar het klinkt alsof dat inderdaad aardig aan het lukken is!
Hoelang ga je naar melbourne dan en met wie??
Blijf vooral schrijven, want echt super leuk om te lezen! Heerlijk, ik geniet helemaal mee!
kisss Brennie
Lieve Lisanne,
Haha wat een verhaal heb je weer geschreven. Erg leuk! Het lijkt zo steeds of ik even over je schouder mee kan kijken...
Fijn om te horen dat je je draai steeds meer weet te vinden en zo leuk contact hebt met de andere au pairs.
Ik ga nu meteen het woord mankini"s googlen,want ik heb echt geen idee! xx
Oke...bij nader onderzoek naar de mankini's kan ik maar een ding concluderen: ieuww!! Of misschien is het wennen ;)
Mag ik je op voorhand inhuren voor als ik later kinders heb, volgens mij heb je het allemaal aardig onder de duim:)
Tof verhaal weer. Ik heb de mankini nog niet opgezocht, maar wordt wel benieuwd na alle reacties...
Heel veel plezier!
Kus, Ireen
Ha Lisanne,
bij jullie hoog zomer, en hier schijnt koning winter voor de deur te staan, het gaat vriezen. Ik begrijp dat tijdens de BBQ het spreekwoord "kleren maken de man"niet van toepassing is. groeten en tot de volgende keer. Groeten ook van Gerda, Yanien en Lian.
IEUW !!! ik hoop voor jou dat de mannen op die BBQ net zo gespierd waren als op de foto's op Google. Maar dat zal wel teveel gevraagd zijn.
Wat is het nut van een brede streep wit vel op je borst en rug? Dat je billen mooi bruin zijn ? Hoe gay wil je het hebben? Rare jongens die Aussies !
We genieten van je verhalen, ga zo door en sterkte met poepluiers, mankinis en de hitte.
Groetjes Sjaak en Jessie.
Ha Lies! Zo na een maand eindelijk een reactie.. het is geen excuus maar wel zeer hectisch hier langleve de fulltime job ;) (en de overuren..) maargoed daarom een leuke afleiding door jouw reisavonturen te lezen! super dat je al (een beetje) gewend raakt aan het Australische leven en de familie daar! Intussen ben je aan de foto's op FB te zien ook al aardig bruin geworden?! en wat hilarisch die mankini's, eens kijken of ik Tom er 1 aan kan smeren, zal em goed staan met zn gespierde torso :P whaha! Ik kijk uit naar je volgende stories! liefs en dikke kus!
Lies, hoe was je ervaring met mankini's? En was de 'nieuwe' (strand-)aupair leuk?
Je beschrijving van de kinderen is erg grappig: je potty-training, de schijt onder je nagels en het insnoeren van beweeglijke peuters. Hulde!
Ben benieuwd naar je indruk van de Montessori-preschool. Vonden de kids het wat?
Veel knipplezier ;-)
X!!
Hey Lies,
Het klinkt goed allemaal. Geniet ervan, want het is een prachtig land. En de mensen zijn echt oprecht, niet zoals de Amerikanen. Wen er maar aan, want eenmaal weer in NL dan schrik je pas hoe onbeschoft we hier zijn.
Ik lees je verhalen met veel plezier. En 2 weken is heel normaal hoor voor de post. Moet overigens naar de andere kant van wereld ;-)!
Veel plezier en houd je uren goed in de gaten, want zo ging het bij mij ook en voor je het weet ben je veel vaker dan je denkt aan het werk ;-)!
X