liesinaustralie.reismee.nl

Welkom in mijn Australische leven

Hi there! Ik ben ondertussen, na een week Australie, al redelijk gesetteld en gewend geraakt aan het Engelssprekende leven. De reis verliep soepel en bij gebrek aan buren in het vliegtuig kon ik enigszins relaxt zitten, voor zover dat kan in een vliegtuig, waardoor ik nog wat heb kunnen slapen. In Adelaide werden mijn spullen en ik nog even besnuffeld door een drugshond waarna ik Yevette, mijn hostmoeder, voor het eerst zou ontmoeten. Na een tussenstop bij het strand, kon ik het hele gezin ontmoeten. De oudste jongen, Liam, was niet echt enthousiast. Hij negeerde me nog net niet toen zijn moeder hem opdroeg me gedag te zeggen, maar volgens zijn moeder is hij verlegen (ik noem het enigszins autistisch) en ligt het niet aan mij. De tweeling is heel leuk, maar praat erg slecht: weinig en nauwelijks verstaanbaar. Ze worden in april 3 jaar dus er is werk aan de winkel. Beide jongens zijn totaal verschillend, de hoop dat ze leuk samen zouden spelen, kan ik dus laten varen. Hugh houdt van herhaling en uitdaging en Charlie is socialer maar kan niet delen (leuke combinatie!), daarnaast houdt hij niet van viezigheid. Dit laatste zorgt ervoor dat hij niet door het zand wil lopen en gaat piepen. Leuk met een vakantiehuisje aan het strand! De familie is erg aardig voor me maar zij en ik moeten nog wel aan elkaar wennen. Ze hebben wat rare gewoonten, zo geven ze Hugh als avondeten alleen yoghurt en de rest van de dag repen appelcake, fruitdrank, melk of ook yoghurt. Ik kan je vertellen: dat is niet bevorderlijk voor de stoelgang en dus niet bevorderlijk voor mij aangezien ik zijn luier moet verschonen en de poep langs zijn been naar beneden druipt, mmm :) De tweeling heeft me heel snel geaccepteerd. Ik leg in principe de kinderen altijd op bed, zowel 's middags als 's avonds want bij mij blijven ze gewoon in 1 keer liggen en bij de ouders niet. Ik zing altijd een slaapliedje in het Nederlands, mss is het onverstaanbare taaltje het antwoord? Hugh is heel leergierig en kan al tot 20 tellen en een aantal letters lezen. Hij gaat ook helemaal los op bepaalde muziek, heel grappig! Charlie is vooral heel schattig om te zien maar moeilijker in de omgang en lastig tevreden te houden. De familie heeft een mooi huis maar binnen is het een bijeengeraapt zooitje. Hun leven speelt zich binnen in de airco af, bruin word ik dus niet erg en 's nachts moet ik bijna mijn sokken tevoorschijn halen ;) Ik heb nog steeds geen wifi in huis wat het contact met de buitenwereld lastig maakt, zowel met mijn Nederlandse contacten als met overige au pairs hier in Adelaide is het contact minimaal. Ik moet naar de plaatselijke Mac Donald voor wifi (wat me toch elke keer minimaal een thee of een diet coke kost) Ik heb wel een nieuw Australisch nummer, dus is sms'en voor mij nu wel een stuk goedkoper. Wanneer er wifi in huis is, zal ik mijn what's app hopelijk kunnen gaan gebruiken. Het nummer is: 0403318579. De familie heeft tot nu toe alleen maar vakantie gehad dus er is nog niet echt een duidelijk taak/dag-verdeling, waardoor ik ook nog weinig eigen dingen heb kunnen ondernemen. Hier aan het strand, ver van de stad is dat sowieso lastig. Als ik terug ben in mijn suburb, ga ik daaraan werken. De afgelopen dagen heb ik doorgebracht in een vakantiehuisje direct aan het strand. Een prachtig uitzicht, leuk huisje in een rustig dorpje. Ik ben een dagje met Yevette wezen shoppen en heb hier mijn eerste Australische aankopen gedaan. Vooralsnog heb ik het idee dat de kleren hier duurder zijn maar ik ken de koers nog niet zo goed. Gisteren heb ik mijn leven gewaagd aan mijn eerste linksrijdende fietsritje met helm. De auto's en fietsen mogen hier gewoon tot aan de zee op het strand rijden. Leuk, maar heet krijg je het gegarandeerd! Heel de dag door vliegt er een haaienspotter over, maar daar denk ik gewoon niet over na :) Ik heb het hier erg naar mijn zin en ik hou het hier nog wel even vol. Ik geloof dat de ouders blij met me zijn en ik kan ook wel met ze leven ;) Bye van Lajsen

jessie en sjaak

Nou Lisanne , zo te horen heb je je handen vol en kan je al je pedagogische ervaring wel gebruiken. Zeker bij het eten zou ik proberen er stiekem wat gezondere gewoontes in te laten sluipen. Verder lijken de kindjes me best leuk en die tiener draait wel bij. Sterkte en we kijken uit naar je volgende verhaal.
De Postjes

Suus

Hey Lies,

Wat fijn om te horen dat de vlucht goed is gegaan en dat je al een beetje gewend bent. Zo te lezen heb je ook nog flink wat werk aan de jongens. Blijf vooral schrijven, ik vind het erg leuk om te lezen.

xx

Mloes

Nog even een aanvulling: voor smsen moet ook de landcode ervoor ;)! T nummer van Lies is dan: +61431296714!

Fijn verhaal lies, bellen voor de wintersport lijkt me fijn! Heb net van moeders een goedkoop nummer gekregen :)! Kussen

Joanne

Hey Lies, erg leuk dat we net hebben geskyped. Bizar ook dat dat kan. Volgens mij gaat het daar helemaal goed komen met je en heb je straks niet alleen 3 kinderen maar ook 2 ouders heropgevoed ;-)
Dikke kus

Ton de Leede

Leuk verhaaltje, ik zou zeggen dat je overal de humor van moet in blijven zien en af en toe op je strepen moet gaan staan.
Vergeet niet van de zon te genieten, al is het een uurtje per dag, en verzin dingen om buiten te doen.
Heb het goed en houdt me op de hoogte! Groetjes.

Gerda, René, Yanien en Lian

Hey Lajsen,
leuk om te lezen hoe het me je gaat, we krijgen op details er een beeld bij.
We kijken uit naar het vervolg.

Wietske

Hoi Lies!

Een hele andere wereld ben je ingestapt! Knap hoor hoe je daar nu al zo snel gewend bent. Leuk om te lezen dat het klikt met die ouders en de tweeling en met Liam komt het heus wel goed!

Enjoy!

xx

Geertje

Hey liesje,

wat een ervaringen allemaal al in één week! Ik snap dat je wel een beetje uitkijkt naar hun 'normale' ritme, dan kan je je daarop instellen en je werk gaan doen (dat is er aardig zo te lezen...)!
Succes de komende tijd en we contacten!

Kus,
Gurt

Amanda

Heeey Liesje,

Wat een verhaal zeg :). Ben erg benieuwd hoe het allemaal gaat lopen verder en natuurlijk kan ik niet wachten op wat foto's ;). Ga daar maar lekker genieten.

Kus Aman

Cindy

Ha Lies!
Erg leuk om alles te lezen. Met jouw kwaliteiten komt het straks helemaal goed met de kids.
Blijf lekker genieten!

Liefs Cin

marieke

Leuk verhaal lies haha! Succes daar he! Kijk nu al uit naar je volgende verhaal/foto's!
KUS!

Roxanne

Heey Lies,

Leuk om te lezen en wat een uitdagingen zeg!
Ik ga je avonturen volgen hoor, have fun :)

xxx Rox

Esther Jos en Max

Ha Lisan, fijn dat we even in je avontuur kunnen "kijken". Klinkt spannend en inderdaad jouw ervaring met de kids , kan je nu al gebruiken ! Hou je taai en geniet ervan ! Max is al aan zijn nieuwe Juf (Rozemarijn) gewend , groetjes van ons !!!

nicolette

hee lies! leuk om even wat van je grote avontuur te lezen :) wel pittig zeg!! ik moet er niet aan denken haha. heel veel plezier en succes xxx

Marry Vuijk

Hallo Lisanne,

Ook een berichtje vanuit het Korendijkse gemeente wereldje. Ik hoorde van je pap over je Australische avontuur en heb deze link van hem doorgestuurd gekregen. Dat is wel even anders dan een dagje samen met mij op een stembureau zitten (alhoewel sommige anderen dat ook al een heel avontuur vinden) Ik vind het erg leuk om je te kunnen volgen maar ik heb me al wel verbaasd over de aanpak van een aantal zaken daar en dan vooral over de aanpak van de kinderen. Ze treffen het met jou en ik denk dat ze snel aan jou en je aanpak zullen wennen. Lijkt me ook heel goed voor de kids! Ik wens je heel veel succes en ook een heel fijne tijd toe daar. Ik weet dat je ouders binnen niet al te lange tijd bij je op bezoek zullen komen. Kijk daar ook maar lekker naar uit en geniet! Heel veel groetjes. Marry Vuijk (van het stembureau in Zuid-Beijerland alweer een paar jaartjes geleden)